jul
9
za
Kitcarvakantieweek @ Parc du Bois Joli
jul 9 – jul 16 hele dag

2CVkitcarclub vakantie

Dit jaar is een jubileumjaar voor de club. Dus ook voor de bestemming van de vakantie wilden we iets speciaals. Eén van de uitkomsten van de enquête en wensen vanuit een aantal mensen was om het jubileum jaar in de vakantieweek in Frankrijk te zijn.
Met deze wensen in ons achterhoofd, denken wij nu de speciale plek te hebben gevonden.

Dit jaar gaat de kitcarvakantie naar  Frankrijk. We gaan naar het departement Oise (regio Picardië).2cvkitcarclub-vakantie-2016-Oise

De Oise is gelegen in de regio Nord-Pas_de-Calais-Picardie en ontleent zijn naam aan de rivier de Oise (ja we hebben weer een rivier gevonden)
We gaan daar naar het plaatsje Hénonville.  Dit is een klein dorp tussen Beauvais en Pontoise.

Vanuit deze plaats kun je naar verschillende bezienswaardigheden. Wil je alvast een beetje weten waar je heen kan gaan, klik dan op volgende link: https://www.france-voyage.com/frankrijk-toerisme/henonville-commune-22735.htm.

Wil je alleen ritjes maken dan zijn er genoeg witte weggetjes op de kaart en het landschap om in te rijden is heuvelachtig met bossen, landbouwvelden en kleine dorpjes.

In Hénonville gaan we naar de camping Parc du bois joli https://campingduboisjoli.e-monsite.com/. Deze ligt net binnen het dorp en kijkt uit op een groot landbouwveld met daarachter een groot Natuurgebied (bos). We zijn daar 2 keer heen geweest en werden daar vriendelijk ontvangen door de campingbaas. Hij vond onze auto’s heel mooi. Toen we de 2e keer terugkwamen had hij toevallig de burgermeester al gesproken en die vond het erg leuk als wij 14 juli aanwezig waren bij het feest in zijn dorp.

Net als vorig jaar is het een niet al te grote camping met om een veld heen allemaal chaletjes of stacaravans (vaste mensen).2cvkitcarclub-vakantie-2016-Camping_Parc_du_bois

We hebben met hem afgesproken dat we op het veld mogen staan en gebruik kunnen maken van enkele leegstaande plekken voor de mensen met campers en caravans.

De sanitaire voorzieningen zijn erg schoon en er is een goede voorziening voor gehandicapten.

Op de camping is er de mogelijkheid om de trailers neer te zetten.

Tariefindicatie dit jaar (we hebben korting gekregen) voor onze groep  per nacht: € 10,- per persoon (ongeacht tent, caravan  of camper). Deze prijs is inclusief: elektriciteit, een douchemuntje per persoon per dag en toeristenbelasting.
Voor mensen die eerder komen en/ of later weggaan, geldt voor die nachten ook dit tarief.

Honden en de clubtent zijn  gratis.

Voor het programma van de week gaan Jelle en Willeke nu verder kijken. Twee activiteiten kunnen we al gaan doen:
1. Barbecue. We hebben al wel aan de campingbaas gevraagd of we mogen barbecueën. Dit kan en hij heeft ook 3 barbecues staan die we mogen gebruiken.
2. Club uitje. Op dinsdag 12 juli in de middag staat er al een speciale activiteit gepland. Hierover zullen Walter en Mirjam nu nog niet veel vertellen, maar weten zeker dat jullie dit heel leuk en verrassend zullen gaan vinden.  Dit wordt een club uitje speciaal voor het 25 jarig jubileum.

Tot ziens in Hénonvile  op 9  t/m 17 juli.
Jelle, Willeke, Walter en Mirjam.

 

aug
27
za
Rit voor mensen met een beperking @ Eksternest, haagwinde 33, Tiel
aug 27 @ 12:30 pm – 8:00 pm

Beste kitcar vrienden ook dit jaar een puzzelrit voor mensen met een beperking gereden.

We verzamelen op 27 augustus Eksternest, haagwinde 33, Tiel, tussen 12.30 en 13.00 uur en rit eindigt dit maal bij de Witte Zwaan in Eck en Wiel.

Zoals gewoonlijk zorgen we na afloop van de rit een hapje en een drankje.
De rit zal waarschijnlijk uitgezet worden door Dick Uittenbogaard (kwaliteit verzekerd).
Geef jullie massaal op om onze gehandicapte vrienden een onvergetelijke dag te bezorgen. Bij het opgeven ook graag even vermelden of je wel of niet mee blijft eten, en of de auto deuren heeft.

Liefst zo snel mogelijk aanmelden, uiterlijk tot 21 augustus mogelijk. hermannellie@gmail.com of 0344-682184.

Groetjes Dick en Herman

PS:
En het weer zal weer beter zijn dan vorig jaar dus het wordt super.

sep
25
zo
Picknickrit @ Museumcafe "de Kribbe"
sep 25 @ 10:00 am – 3:00 pm

Picknickrit.

We organiseren een Picknickrit over de Veluwe en zijn mooie omgeving. De rit zal Picknickrit-de Kribbeongeveer 100km lang zijn en voert ons langs veel mooie plekken.
We verzamelen vanaf 10:00 uur bij het Museumcafe “de Kribbe” te Wilp. Het museum-cafe ligt vlak bij het voetveer Wilp-Gorssel.
Voor de koffie wordt gezorgd.

De Picknick zelf zal waarschijnlijk  plaats vinden bij Kasteel Staverden Picknickrit-Staverden(Uddelermeerweg 2 3852 NT Staverden). Vergeet dus niet een en ander aan te eten mee te nemen. Heb je geen zin om eten mee te nemen, u kunt ook eten op Landgoed Staverden.

Onderweg doen we Radio Kootwijk aan. Dit is het oude korte golf zendstation van de PTT wat in de jaren 30 telefonie verbindingen mogelijk maakte met Nederlands-Indië.

We rijden hoofdzakelijk over secundaire wegen door bos, hei of landerijen, ook zandwegen zullen voor de liefhebbers niet ontbreken.

Groet, Astrid & Alex Nijland

nov
26
za
Oldtimerbeurs Eelde
nov 26 @ 10:00 am – nov 27 @ 5:00 pm

Vijfde editie Oldtimerbeurs in Flowerdome Eelde

Er wordt aanstaande zaterdag en zondag in de Flowerdome bloemenveilinghallen te Eelde de vijfde internationale oldtimer beurs georganiseerd. De beurs zelf wordt onder toezicht van het Autotron Rosmalen georganiseerd en is de laatste jaren uitgegroeid tot een groot evenement.

Op deze beurs zijn veel oldtimers te zien en te koop. Onder de naam ‘ oldtimers’ vallen auto’s, motoren, brommers en tracktoren. Onderdelen, boeken, gereedschap worden op deze beurs ook verhandeld. Als het maar met ‘ oldtimers’ te maken heeft.

Ook zal de 2cvkitcarclub hier aanwezig zijn met een aantal mooie exemplaren. Een Le Patron, Burton, Cygnus en een Castelette zal op deze beurs te bezichtigen zijn.

Heeft u zelf een oldtimer automobiel, motor, bromfiets of tractor of wilt u deelnemen met een onderdelenstand of aan de kofferbakverkoop, dan kunt u zich wenden tot de organisatie op onderstaand telefoonnummer.

De Oldtimerbeurs in Eelde is zaterdag 26 en zondag 27 november geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Entree 9 euro, kinderen 5-15 jaar betalen 3,50 euro, bezoekers kunnen gratis parkeren. Flowerdome is gelegen in Eelde, A 28 Zwolle – Groningen afrit 37.

jan
15
zo
ALV. Jaarvergadering @ Garage van den Bergh
jan 15 @ 10:00 am – 4:30 pm

Uitnodiging aan alle leden van de 2CV kitcarclub.

De Algemene ledenvergadering wordt gehouden te Ophemert. Vanaf 10:00 uur is er volop de gelegenheid om even bij te praten. De Algemene Leden Vergadering start om 11:45 uur en zal een uur duren. Na afloop van de algemene leden vergadering is er de traditionele natte neuzen-rit.

Omdat we gebruik maken van een speciale evenementenregeling van de Belastingdienst  is het voor iedereen mogelijk om toch met de kitcar naar de ALV te komen en aan de “natte neuzen-rit” deel te nemen.

Bij deelname aan de koude neuzenrit betekent dat opgave aan de belastingdienst gedaan moet worden. De opgave aan de belastingdienst gebeurt door de secretaris van de 2cvkitcarclub.

De volgende gegevens per deelnemer zijn daarvoor nodig:

Kenteken voertuig:

Merk:

DET(= datum eerste toelating):

Naam houder zoals bekend bij de belastingdienst/RDW E-mailadres houder Telefoonnr van de houder: 

Daarnaast dient de auto APK gekeurd te zijn en verzekerd te zijn volgens de WAM. De deelnemer dient zich ervan te gewissen dat de WA-verzekering geldig is voor dit door de belastingdienst goedgekeurde evenement tijdens de “winterperiode”.

Er mag met het aangemelde voertuig alleen gereden worden op 15-1-2017

Opgave dient vóór 8-1-2017 aan de secretaris van de 2cvkitcarclub bekend te zijn via het emailadres ledenadministratie@2cvkitcarclub.nl

De rit wordt afgesloten met een warme kop snert bij Garage van den Bergh, Weverstraat 17A Ophemert.
Na de rit is er onder het genot van een warme kop erwtensoep gelegenheid om bij te praten, en ervaringen van het bouwen en rijden te delen.

Parkeergelegenheid op en rond het terrein van Godfried van den Berg.

De agenda:

1. Opening door de voorzitter.
2. Mededelingen
3. Verslag over het jaar 2016 door de secretaris
4. Financieel verslag over het jaar 2016.
5. Verslag kascontrolecommissie en décharge bestuur over 2016
6. Benoeming van een nieuw lid van de kascontrolecommissie.
7. Begroting 2017en vaststelling contributie
8. Bestuurssamenstelling
9. Website & Kitcarcontact
10. Evenementen 2017
11. Rondvraag
12. Sluiting

 

Vacatures:

Vacature bestuurslid Evenementen:

Tijdens de komende Algemene Ledenvergadering op 15 januari 2017 zal ons bestuurslid Evenementen, Joop Obbink, na 10 jaar afscheid nemen. Ons lid Arthur Breuring heeft zich kandidaat gesteld voor de invulling van de ontstane vacature. Voor een correct verloop van deze opvolgingsprocedure doet het bestuur een oproep aan de leden om zich te kandideren. Opgave hiervoor kan gedaan worden aan secretaris@2cvkitcarclub.nl

Vacature bestuurslid penningmeester en secretaris:

In 2018 treden de penningmeester en de secretaris af. Zij stellen zich dan niet herkiesbaar. Om een soepele overgang van deze bestuurswisseling te bevorderen doet het bestuur nu alvast een oproep aan de leden om zich te kandideren voor de dan ontstane vacatures.

Vacature journalist voor Kitcarcontact:

Anne-Mieke Kervel heeft de afgelopen jaren een belangrijk aandeel gehad in het schrijven van artikelen voor ons clubblad. Zij heeft aangegeven hiermee te stoppen. Het bestuur zoekt leden die er plezier in het hebben om een bijdrage te leveren aan de inhoud van Kitcarcontact. Belangstellenden kunnen zich aanmelden op het adres redactie@2cvkitcarclub.nl

 

Aanmelding tijdens de ALV in januari kan natuurlijk ook.

Namens het voltallige bestuur,

Manfred Markhorst

Voorzitter

Graag tot ziens op de algemene ledenvergadering.

feb
11
za
Bezoek aan Louwman Museum @ Leidsestraatweg 57
feb 11 @ 11:00 am – 3:00 pm

Hallo,

Ook tijdens deze winter willen we een evenement organiseren.
Wie heeft er zin om in clubverband een bezoek te brengen aan het Louwmanmuseum in Den Haag.

Het Louwman Museum is een prive collectie van meer dan 250 antieke en klassieke voertuigen. Deze collectie is voor de liefhebber een bezoek meer dan waard.

Zin om in clubverband meer te gaan? Geef je dan op bij Joop Obbink.

E-mail: evenementen@2cvkitcarclub.nl.

Bij voldoende deelname ga ik dit regelen.

 

 

Met vriendelijke groet,

Joop Obbink

mrt
19
zo
Versnellingsbak revisiedag 1 @ Garage van den Berg
mrt 19 @ 10:00 am – 4:00 pm

Ook dit jaar is er de mogelijkheid voor leden van de 2CVkitcarclub om hun versnellingsbak te reviseren .
Onder deskundige leiding van Michel Evers worden maximaal 6 versnellingsbakken gereviseerd. Het is ook mogelijk als “hulpsleutelaar” mee te doen. Op de eerste dag, 19 maart 2017, worden de bakken gedemonteerd en de onderdelen beoordeeld. Op de tweede dag, 26 maart 2017, worden de bakken (met eventueel nieuwe onderdelen) weer in elkaar gezet en afgesteld.
Bijdrage in de kosten: Voor revisie van een bak € 17,00 en voor een hulpsleutelaar € 3,00. Wees er wel op verdacht dat de kosten behoorlijk kunnen oplopen als er veel onderdelen gekocht moeten worden. Maar dan heb je na afloop weer een versnellingsbak die nog jaren mee kan.

Aanmelden via evenementen@2cvkitcarclub.nl of bij Joop Obbink tel 0575-451725.

mrt
26
zo
Versnellingsbak revisiedag 2 @ Garage van den Berg
mrt 26 @ 10:00 am – 4:00 pm

Ook dit jaar is er de mogelijkheid voor leden van de 2CVkitcarclub om hun versnellingsbak te reviseren .

Onder deskundige leiding van Michel Evers worden maximaal 6 versnellingsbakken gereviseerd. Het is ook mogelijk als “hulpsleutelaar” mee te doen. Op de eerste dag, 19 maart 2017, worden de bakken gedemonteerd en de onderdelen beoordeeld. Op de tweede dag, 26 maart 2017, worden de bakken (met eventueel nieuwe onderdelen) weer in elkaar gezet en afgesteld.

Bijdrage in de kosten: Voor revisie van een bak € 17,00 en voor een hulpsleutelaar € 3,00. Wees er wel op verdacht dat de kosten behoorlijk kunnen oplopen als er veel onderdelen gekocht moeten worden. Maar dan heb je na afloop weer een versnellingsbak die nog jaren mee kan. Aanmelden via evenementen@2cvkitcarclub.nl of bij Joop Obbink tel 0575-451725.

apr
1
za
Vermogensdag Zaandam @ Zaandam
apr 1 @ 9:00 am – apr 2 @ 5:00 pm

Wegens te weinig animo is dit evenement geschrapt.

Vermogensmeetdag in Zaandam op 1 en/of 2 april 2017.

Op deze dag is er de mogelijkheid om het vermogen van je kitcar te meten, dit gebeurt met behulp van een rollenbank.
Een meting geeft inzicht in wat de motor presteert, na aanpassingen zou je kunnen kiezen voor een 2e meting.
De mogelijk bestaat om afstelling van de carburateur te veranderen en/ of eventueel een power tube te plaatsen.

Per meting rekenen we € 40,00 en is alleen voor leden van de 2CV Kitcarclub.
We kunnen maximaal 18 metingen per dag doen, dus meld je snel aan want op=op.
Heb je interesse meld je dan aan op deze website.

Vermeld er bij of je een powertube en/ of sproeiers zelf meeneemt of dat wij die moeten regelen voor je.
Zorg dat je in ieder geval wat gereedschap bij je hebt.

Wil je meer informatie bel dan even met Arthur Breuring op telefoon nummer 06-53919774 of met Jelle Linnekamp op telefoonnummer 06-34011799.

mei
6
za
Citromobiel @ Expo Haarlemmermeer
mei 6 – mei 7 hele dag

Ook dit jaar zal onze club weer aanwezig zijn op Citromobile. Dit is de jaarlijkse grote Citroënbeurs, met alles over en voor de Citroën. Het thema dit jaar is “Citroën une joie de vivre, a livestyle”.

Hier tonen de ook de kitcar leveranciers hun producten. Verder zijn er veel onderdelen kramen met voor elk wat wils. Kortom hier moet je naar toe. Ook onze club zal weer aanwezig zijn. Let op ook dit jaar wordt Citromobiel gehouden In de Expo Haarlemmermeer, Stelling1 in Vijfhuizen.

Om een indruk te krijgen, in 2016 is CitroMobile door meer dan 9.000 Citroënliefhebbers uit alle windstreken bezocht.
Aan de beurs hebben 160 internationale standhouders deelgenomen op 14.000 m² beursvloer, met uitgebreide marchandise, voor ieder wat wils. Het is dus zeker een beurs die het bezoeken waard is.

Wij zoeken nog leden die de stand willen bemannen, hiervoor kun je, je aanmelden, via
evenementen@2cvkitcarclub.nl

mei
7
zo
Damtotdamtotdam rit @ Zaandam
mei 7 @ 11:00 am – 4:00 pm

Wegens groot succes in voorgaande jaren organiseert Arthur ook in 2017 een dam tot dam tot dam rit. Op zondag 7 mei leidt de rit ons langs de bollenvelden, langs molens, over dijken en door weilanden, echt genieten van het Noord-Hollandse landschap.

Vogels die beginnen te broeden, we rijden langs vennen, wielen en meren, een rit met veel natuur.

Natuurlijk doen we ook de plaatsen aan die eindigen met het woordje “dam”, Monnickendam, Volendam, Edam, Schardam, Uitdam, Durgerdam, Amsterdam, Zaandam, Nieuwendam en ga zo maar door. Lijkt het je wat of wil je meer informatie  neem dan contact op met arthur@breuring.nl.

De dam tot dam tot dam rit valt samen met het weekend van de CitroMobile dus je kan het mooi combineren, CitroMobile op Zaterdag en “Dam tot dam tot dam” op Zondag

Bed & Breakfast zijn zeer populair in de buurt van Westzaan dus boek op tijd.

Met vriendelijke groeten,
Arthur Breuring

 

jul
8
za
Kitcarvakantieweek @ Duitsland
jul 8 – jul 15 hele dag

2CV kitcarvakantie week.

 

Over 2 ½ maand, van 8 t/m 16 juli, is het weer zover. Dan is de kitcarvakantieweek. Op ongeveer 350 kilometer van Utrecht kom je terecht in het gebied van Noordrijn-Westfalen.

Daar ligt het plaatsje Beverungen.

Het ligt aan een natuurgebied Soling Vogler en het Weserbergland. De vliet van de Weser kronkelt kenmerkend door het landschap en biedt buitengewone uitzichten op een omgeving vol afwisselingen. Daarnaast zijn er prachtige weggetjes om te rijden zowel verhard als onverhard.

Het plaatsje waar we heen gaan heet Beverungen. Het ligt op het punt waar Nordrhein Westfalen, Niedersachsen en Hessen samenkomen (drielandenpunt).

Vanuit deze plaats kun je naar verschillende bezienswaardigheden. Wil je alvast een beetje weten waar je heen kan gaan, klik dan op volgende link (is wel in het Duits):

https://www.routeyou.com/nl-de/location/toppoi/47276802/bezienswaardigheden-in-beverungen

In Beverungen gaan we naar de camping Am Axelsee. Mocht je alvast een kijkje willen nemen klik dan op de volgende link (wederom Duits) https://www.axel-see.de/campingplatz.html

We komen met ze allen op een groot veld te staan, dichtbij de wasruimtes, winkel en restaurant.

Aan de overkant van het veld zijn 2 blokhutten en 2 stacaravans die gehuurd kunnen worden. Daarnaast gaan we de clubtent neer zetten.

De sanitaire voorzieningen zijn erg schoon en er is een goede voorziening voor gehandicapten. Voor de douche heb je een munt nodig en die kost €0,50 voor 5 minuten douchen.

Er is een goede en veilige parkeerplaats voor autotrailers.

Tariefindicatie dit jaar (we hebben korting gekregen), voor onze groep, per nacht: € 6,50 per persoon (ongeacht tent, caravan of camper). Hierbij zit het stroom (hier zijn wel beperkte aansluitmogelijkheden voor (dus graag veel en lang verlengsnoeren en verdeelblokken meenemen. En inclusief toeristenbelasting. Voor mensen die eerder komen en/ of later weggaan, geldt voor die nachten ook dit tarief.

De blokhut en stacaravans zijn 50 euro per nacht voor 2 personen en als er meer personen zijn dan 10 euro per persoon erbij.

Voor het programma van de week gaan Jelle en Willeke nu verder kijken. De barbecue zal hoogstwaarschijnlijk op de planning komen. Over het verdere programma zullen we u in juni verder berichten.

Aanmelden voor de 2CVkitcarclub vakantie via mirjam@oorspronk.com . Wil je zeker zijn van een plaats op de camping dit jaar, meld je dan aan vóór 3 juni aanstaande. Aanmeldingen daarna nemen we wel in behandeling, maar kunnen we niets garanderen.

Bij de aanmelding graag de volgende punten vermelden:

• Voor en achternaam van deelnemers.

• Type en kenteken Kitcar.

• Tent of caravan/camper of gebruik maken van blokhut of stacaravan.

• Elektriciteit (ja of nee);

• Mobiele telefoonnummer waarop je tijdens de Kitcarvakantie bereikbaar bent.

• Datum aankomst en datum vertrek.

Voor degene die graag iets willen huren, hebben we eerder de gegevens nodig omdat we deze dan gaan reserveren . Graag vóór 23 april via de mail aangeven:

• Huren van blokhut (1 slaapkamer) of stacaravan (2 slaapkamers).

• Van datum van aankomst en datum van vertrek.

• Hoeveel personen.

• Mobiele telefoonnummer waarop je tijdens de Kitcarvakantie bereikbaar bent.

• Type en kenteken Kitcar.

 

Tot ziens in Beverungen op 8 t/m 16 juli.

Jelle, Willeke, Walter en Mirjam.

jul
16
zo
2CV Europa Tour @ 2CV Oost Europa Tour
jul 16 – aug 4 hele dag

2CV Europa Tour.

Heb je zin in een echt onvergetelijk avontuur dan nodigen we je uit om met je kitcar mee te gaan in juli 2017 voor een rondrit2CV Europa Tour 2017 door Oost-Europa? Dat kan. Ik, Erik Koevoets lid van de 2CVkitcarclub, organiseer de ‘2CV Europa Tour’  aansluitend aan de 2cvkitcarvakantie.

 

We doen de volgende landen aan:

– Duitsland
– Tsjechië
– Polen2cv oost europa tour
– Hongarije
– Oostenrijk
– Duitsland
– Nederland (eindpunt)

Het plan is om met een stuk of tien equipes te rijden. De rit heeft een lengte van ongeveer 3100 km en de duur is drie weken. Onderweg zullen we op vooraf besproken campings verblijven. Van daaruit kunnen we uitstapjes maken naar bezienswaardigheden in de omgeving.
We willen deze rit echt op ons gemak rijden. Dus geen stress of wedstrijd element.

2cv Europa rit 2017

Het volgende staat op het programma:

Start vanaf de camping van de 2cvKitcarclub vakantie
16 juli tot en met 4 augustus 2017

Dag 1        369 km naar camping in Weida, Duitsland.
Dag 2        Bezoek o.a. aan Trabantmuseum.
Dag 3        283 km naar camping in Mélnik, Tsjechië.
Dag 4        Bezoek Praag.
Dag 5        321 km naar camping in Jarnoltówek, Polen.
Dag 6        160 km naar camping in Katowice, Polen.
Dag 7        Bezoek Auschwitz en Katowice.
Dag 8        258 km naar camping in Trnovec, Slowakije.
Dag 9        Tatra gebergte, SNP Museum (1938-1945).
Dag 10         251 km naar camping in Erdötarcsa, Hongarije Onderweg bezoek aan een Abdij.
Dag 11-13     Bezoek Boedapest Paardenshow Bezoek Sissi Kasteel Rust.
Dag 14         252 km naar Camping in Wenen, Oostenrijk.
Dag 15         Stadsbezoek Wenen.
Dag 16        406 km naar camping in LaaberDuitsland.
Dag 17        Stadsbezoek Regensburg.
Dag 18        373 km naar camping in LahnLimburg, Duitsland.
Dag 19        Ongeveer 375 km naar huis.2cv Europa rit 2017

Zoals je ziet zijn de afstanden die afgelegd worden goed te doen en blijft er ook tijd over voor bezoeken aan mooie bezienswaardigheden, het bezoeken van terrasjes, uit eten gaan etc.

Kosten:
Kosten blijft een schatting, maar onderstaande kosten moet je wel rekening mee houden:
– Campings in totaal ongeveer €360,-
– Schatting kosten brandstof €475,-   (3100 km)
– Tol in Tsjechië €12
– Eventuele veerpont kosten in Hongarije, afhankelijk van de route
– Welkomstmaaltijd in Hongarije €20p.p.
– Organisatiekosten: elke gift is welkom maar niet noodzakelijk 🙂

Wat moet u meenemen?

– Dosis humor en gezelligheid: niets moet en alles mag, zolang anderen er geen last van hebben.
– Goed onderhouden auto, kleine onderdelen en gereedschap.
– Houd je auto en aanhanger/caravan zo licht mogelijk.
– Verbanddoos, brandblusser en veiligheidshesjes.
– Routebeschrijving is op papier en voor Garmin of TomTom beschikbaar.
– Informatie over het land en de regels.
– Reisverzekering en autoverzekering.2cv Europa rit 2017

Heb je belangstelling of vragen over deze prachtige avontuurlijke rit met de 2cvkitcar door Europa, neem dan even contact op met Erik Koevoets.
Email: Koevoets. erik@lommie.nl

aug
26
za
Rit voor mensen met een verstandelijke beperking @ Dorpshuis De Avezaath
aug 26 @ 12:30 pm – 5:00 pm

Puzzelrit voor mensen met een beperking.

Op Zaterdag 26 Augustus is er weer een zeer mooie rit uitgezet van ongeveer 60 km in de mooie Betuwe om de vrienden van Herman een geweldige middag te bezorgen.

Na 11x in Tiel te zijn begonnen hebben we een nieuwe locatie gevonden.
Dorpshuis De Avezaath in Kerk Avezaath (bij Herman om de hoek).

Aanmelden om 12.30 uur, hopelijk in grote getallen, we gaan er weer een FEEST van maken.

Na afloop geven we altijd een feestje en er is ook een artiest geregeld, het wordt weer super gezellig.

Het is wel belangrijk hoe veel mensen je in de auto wil hebben en ook of je blijft mee eten?

Willen jullie zo snel mogelijk een mail sturen! op 21 augustus worden de mensen in gedeeld.

Herman zijn email adres is: hermannellie@gmail.com of tel 0640063070

sep
17
zo
Picknick rit 17 September 2017 @ Wilp
sep 17 @ 10:00 am – 5:00 pm

Picknick rit 2017

Zondag 17 september 11 uur

De rit start bij ons thuis, vanuit de tuin
Inloop vanaf 10.00 uur met koffie, thee en cake
Er is voor ca. 60 personen een overdekte zitplaats om gezellig bij te kletsen
De rit gaat de Achterhoek in en door de stadskern van de hanzestad Zutphen
Onderweg nemen we het pontveer om de IJssel over te steken, veergeld ca. €3,-
Tussen de middag stoppen wij bij een theeschenkerij met spreuken en sprookjestuin
Er is een beperkte kaart beschikbaar thee, koffie, broodje kroket, tostie e.d.
Voor overnachtingen zijn er voldoende plaatsen in de omgeven B&B, blokhutten of camping
De rit wordt uitgezet als bolletje pijltje
Tevens is de rit voor elk navigatie systeem beschikbaar (vooraf via mail aanvragen)

De fel begeerde wisseltrofee wordt weer uitgereikt, een spelelement bepaalt de winnaar

Tevens organiseren wij weer een BBQ na afloop, zoals een aantal jaren geleden
Kosten voor de BBQ €12,50 pp inclusief drinken (opgave uiterlijk voor 14 sept)

Opgeven via e-mail ab.nijland@gmail.com

Astrid en Alex Nijland
Hofstraat 42 7384BJ Wilp (Gld)

Groet.
Astrid en Alex Nijland

jan
7
zo
ALV. Jaarvergadering @ Garage van den Bergh
jan 7 @ 10:00 am – 4:30 pm

Dit jaar zal de algemene ledenvergadering als van ouds weer plaatsvinden in januari, en wel op 7 januari in Ophemert. Vanaf 10:00 uur is er volop de gelegenheid om even bij te praten en ervaringen uit te wisselen over het bouwen en rijden. De Algemene Leden Vergadering start om 11:45 uur en zal een uur duren. Na afloop van de algemene leden vergadering is er de traditionele natte neuzen-rit.

Let op!
Garage van den Bergh, Le Patron, (Weverstraat 17a, 4061 AP Ophemert) is momenteel alleen via de Kapelstraat bereikbaar.
Via de Dreef (langs Kasteel Ophemert) is de Weverstraat afgesloten.

Voorlopige agenda:
De agenda:
1. Opening door de voorzitter.
2. Mededelingen.
3. Verslag over het jaar 2017 door de secretaris.
4. Financieel verslag over het jaar 2017.
5. Verslag kascontrolecommissie en décharge bestuur over 2017.
6. Benoeming van een nieuw lid van de kascontrolecommissie.
7. Bestuurssamenstelling.
8. Begroting 2018.
9. Evenementen:
– 7 januari Koude neuzen rit.
– Citromobiel 5-6 mei Huizen.
– 3 juni Rondje Texel.
– 23/24 juni Groningen/Duitsland
– Kitcarvakantieweek 14 t/m 21 juli 2018. Bekend maken locatie 2018 door Mirjam/Walter.
– Rit Herman 25 augustus 2018.
– Kampeerweekend (tweede week September, Kees van Zijl).
– Puzzelrit.
10. Citromobile 2018
11. Rondvraag.
12. Sluiting.

Omdat we gebruik maken van een speciale evenementenregeling van de Belastingdienst is het voor iedereen mogelijk om toch met de kitcar naar de ALV te komen en aan de “natte neuzen-rit” deel te nemen.

De ontvangen aanmeldingen worden altijd bevestigd door de secretaris. Heb je géén bevestiging ontvangen dan is er mogelijk iets misgegaan met de mailverzending. In dat geval is het verstandig de secretaris te bellen. Telefoonnummer 072-5053223.

Voor de duidelijkheid staat hieronder nog eens de procedure weergegeven:

Bij deelname aan de Koude Neuzenrit betekent dat opgave aan de belastingdienst gedaan moet worden. De opgave aan de belastingdienst gebeurt door de secretaris van de 2cvkitcarclub.
De volgende gegevens per deelnemer zijn daarvoor nodig:

• Kenteken voertuig:

• Merk:

• DET(= datum eerste toelating):

• Naam houder zoals bekend bij de belastingdienst/RDW E-mailadres houder Telefoonnr van de houder:

Daarnaast dient de auto APK gekeurd te zijn en verzekerd te zijn volgens de WAM. De deelnemer dient zich ervan te gewissen dat de WA-verzekering geldig is voor dit door de belastingdienst goedgekeurde evenement tijdens de “winterperiode”.
Er mag met het aangemelde voertuig alleen gereden worden op 7-1-2018
Opgave dient vóór 3-1-2018 aan de secretaris van de 2cvkitcarclub bekend te zijn via het emailadres ledenadministratie@2cvkitcarclub.nl

 

Met vriendelijke groet,

 

Bestuur 2cvkitcarclub

 

Er is voldoende parkeergelegenheid op en rond het terrein van Godfried van den Bergh.

mei
5
za
Citromobile @ Expo Haarlemmermeer
mei 5 – mei 6 hele dag

Ook dit jaar zal onze club weer aanwezig zijn op Citromobile. Dit is de jaarlijkse grote Citroënbeurs, met alles over en voor de Citroën. Het thema dit jaar is “Citroën geeft je de vrijheid”.

Hier tonen ook de kitcar leveranciers hun producten. Verder zijn er veel onderdelen kramen met voor elk wat wils. Kortom hier moet je naar toe. Ook onze club zal weer aanwezig zijn. Let op ook dit jaar wordt Citromobiel gehouden in de Expo Haarlemmermeer, Stelling1 in Vijfhuizen.

Om een indruk te krijgen, in 2017 is CitroMobile door meer dan 9.000 Citroënliefhebbers uit alle windstreken bezocht. Dit aantal bezoekers wordt in 2018 ook weer verwacht.

Aan de beurs hebben 160 internationale standhouders deelgenomen op 14.000 m² beursvloer, met uitgebreide marchandise, voor ieder wat wils. Het is dus zeker een beurs die het bezoeken waard is.

Wij zoeken nog leden die de stand willen bemannen, hiervoor kun je, je aanmelden, via
evenementen@2cvkitcarclub.nl

mei
6
zo
10e Dam tot dam rit
mei 6 @ 11:00 am – 4:00 pm

Damtotdamtotdam rit @ Zaandam

mei 6 @ 11:00 am – 4:00 pm

Wegens groot succes in voorgaande jaren organiseert Arthur ook in 2018 een dam tot dam tot dam rit.
Op zondag 6 mei leidt de rit ons langs de bollenvelden, langs molens, over dijken en door weilanden, echt genieten van het Noord-Hollandse landschap.

Vogels die beginnen te broeden, we rijden langs vennen, wielen en meren, een rit met veel natuur.

Natuurlijk doen we ook de plaatsen aan die eindigen met het woordje “dam”, Monnickendam, Volendam, Edam, Schardam, Uitdam, Durgerdam, Amsterdam, Zaandam, Nieuwendam en ga zo maar door.

Lijkt het je wat of wil je meer informatie neem dan contact op met arthur@breuring.nl.

De dam tot dam tot dam rit valt samen met het weekend van de CitroMobile dus je kan het mooi combineren, CitroMobile op Zaterdag en “Dam tot dam tot dam” op Zondag

Bed & Breakfast zijn zeer populair in de buurt van Westzaan dus boek op tijd.

Met vriendelijke groeten,
Arthur Breuring

mei
20
zo
Voorjaars rit in Wilp
mei 20 @ 9:30 am – 4:00 pm

Afgelopen jaren hebben Alex en Astrid 2x de Picknick rit georganiseerd en in 2014 de IJsselvallei en Veluwe rit.
Dit jaar willen ze graag weer één organiseren, iets in het voorjaar dachten Alex en Astrid…  Het is 20 mei 2018 geworden.

Ook in 2018 vertrekken we zoals gewoonlijk uit Wilp (Gelderland) Hofstraat 42 7384BJ
We gebruiken de tuin van Alex en Astrid weer als start en finish , waarschijnlijk afsluitend met een hapje & drankje.
De rit vindt plaats tussen Deventer, Arnhem, Ede en Apeldoorn.

Inloop vanaf 9:30, start 11:00 uur, hapje & drankje 16:00 – 20:00 uur
De rit zal ongeveer 100 km lang zijn en uitgezet als Bolletje Pijltje.
We zullen over de Posbank gaan met een helling van 9% naar 100 meter hoogte.

Lunchen doen we bij Restaurant de Thermiekbel op vliegveld Terlet.
In het restaurant en op het terras kan geluncht worden voor 9 euro p/p. Meld je wel hiervoor even aan bij Alex en Astrid. In verband met verwachte drukte op 1e Pinksterdag moet vooraf de lunch besproken worden.

Iedereen die zelf een broodje meeneemt maakt geen gebruik van het terras maar kan bij de auto picknicken.

Heb je zin om er een kampeer weekendje er van te maken, Alex heeft de volgende campings doorgegeven:

https://denhoek.nl/boerderijcamping

https://www.campingdelathmer.nl

https://www.campingdeadelaar.nl

https://www.minicampingdehane.nl

https://stadscamping.eu

https://www.mackenzieplaats.nl (B&B)

Er is ondertussen een een aardige groep 2CV kitcar rijders die een reservering hebben gedaan op camping Den Hoek in Wilp.

Tot ziens op 20 mei,

 

Astrid en Alex.

 

 

jun
3
zo
Rondje Texel @ Haven in Oudeschild
jun 3 @ 10:30 am – 4:30 pm

Na veelvuldig verzoek wil Jan van Beek ook dit jaar weer een rondje Texel organiseren dit gaat gebeuren op zondag 3 juni 2018.
Bij ontvangst krijgt u koffie, verdere kosten zijn voor eigen rekening.

Een kaart van Texel krijg je bij de start, Je moet uiterlijk om 10:15 uur bij de veerboot zijn, want om 10:30 vertrekt hij vanaf Den Helder naar Texel.
Om 11:00 uur verzamelen op de haven van Oude schild bij café Veronica.

Opgeven bij:   evenementen@2cvkitcarclub.nl

Tot zondag 3 juni op Texel,

Groetjes Jan  en Tineke van Beek.