Rondrit op Texel

In het voorjaar las ik in het Kitcarblad dat er op zondag 4 september een rondrit georganiseerd werd op Texel.

Nou die datum werd meteen op de kalender gezet en gelijk voor een heel weekend. Er zat natuurlijk wel één maar aan ……… het moet wel redelijk mooi weer zijn.

Naarmate het weekend dichterbij kwam, hoe meer ik het weerbericht in de gaten ging houden. Al snel werd duidelijk dat kamperen wel heel erg koud zou zijn. Dus dan de hotels via internet maar bijhouden. Daar bleken nog genoeg kamers vrij te zijn.

Pas op donderdag besloten we om te gaan. Dus ik internet weer op, was het hotel dat we graag wilde boeken helemaal vol. Nou ja dan maar op zoek naar een ander hotel. En zo kwamen we terecht bij Hotel Friends Texel in De Koog.

Op vrijdagavond de koffer ingepakt en niet te laat naar bed gegaan. Zaterdag om 7 uur ging de wekker en gingen we al snel op weg naar de boot van Texel.

Aangekomen in Den Helder konden we gelijk de boot op en waren we al snel op Texel.Het was die dag prachtig weer en we hebben dan ook heerlijk genoten van het strand en de diverse terrasjes.

Zaterdagnacht sloeg het weer om en kwam er een stevige wind en een flinke regenbui over.

Gelukkig was het zondagochtend weer droog en stapten we in de Lomax op weg naar Oudeschild voor een ontbijtje.

Genietend van dit ontbijt (het hotel lag tegenover het verzamelpunt) zagen we verschillende kitcars aankomen. Een heel mooi gezicht.

Na ons ontbijt gingen we ook naar dit verzamelpunt: café Het Kombuis en Veronica en sloten we daar achteraan op de parkeerplaats. Daar maakten we kennis met de organisatoren Jan en Tineke van Beek. Van hun kregen we munten voor een heerlijk bakje koffie. Na de koffie en oude bekenden gedag te hebben gezegd, zijn we de andere auto’s gaan bewonderen. Ook deze keer wilde er iemand aandacht (er stond een motorkap open). In een mum van tijd stonden er een heleboel mannen omheen.

Nadat ook de laatste 2 auto’s waren gearriveerd, begon de rit. Jan voorop en Tineke met een “donoreend” achteraan.

Vanuit de haven van Oudeschild gingen we dwars door de hoofdstad Den burg. Daarna langs weilanden en door de dorpen De Waal, Oosterende en Oost. Waar we door smalle straten met mooie gebouwen reden. Om vervolgens via een dijk een lunchpauze te houden bij de vuurtoren in Cocksdorp. Aangezien daar veel mensen heen gaan, hadden we hier veel bekijks en veel om uit te leggen over onze auto’s.

Toen ging de tocht verder en kwamen we uit bij de slufter. Daar vertelde Jan over hoe het er hier uitgezien had vroeger en waar de slufter voor diende. Met een beetje regen kwamen we later aan in het uitgaansdorp van Texel: De Koog. Even paraderen op de parkeerplaats van het strand/ camping en daarna door het bos naar de volgende stop: de Pannenkoekenboerderij “Catharinahoeve”. Hier hebben we heerlijk buiten gezeten en genoten van koffie (+likeur), soep of thee.

Alle foto’s zijn te zien op de site van Mirjam.