De amiKaal is een unieke “eigenbouw-auto” op basis van het chassis van een Citroën Ami.AmiKaal
De carrosserie bestaat uit ongelakt RVS plaatwerk, vandaar de naam amiKaal.
De vorm is ontworpen met een knipoog naar de Bugatti type 35 (circa 1925). Kenmerkend zijn de hoefijzer-vormige gril en de “fishtail” achterzijde. Het is een éénzitter, met het stuur en de pedalen in het midden. De carrosserie is niet breder dan het doosvormige chassis van de Ami (circa 60 cm). De motorkap is zo laag mogelijk gemaakt. Het luchtfilter steekt boven de motorkap uit.
Achter de stoel (die uit een Triumph TR7 komt) is een stevige rolbeugel geplaatst. Deze moet bij een aanrijding van achteren de staalplaat van de kofferruimte keren, dit ter bescherming van de chauffeur.
De veerpotten (met gele reflector) en de schokbrekers zijn buiten de carrosserie duidelijk in beeld.
Iedere cilinder heeft een aparte uitlaat, die geheel buiten de motorkap en de carrosserie loopt.

De buiten-beplating van de amiKaal voorkantcarrosserie is gemaakt van nieuw RVS-plaatwerk, de constructie daaronder is vrijwel volledig opgebouwd met recycle-materialen (van de sloop, oud-ijzerhandel en bouwafval). Over de (gaatjesplaat-) grill in de voorzijde van de motorkap is een bijzonder verhaal te melden. In de buurt van de werkplaats waar de amiKaal werd gebouwd was door een onbekende illegaal afval gestort. Dat betrof o.a. een kapotte schotelantenne bestaande uit gaatjesplaat.De grill van de amiKaal is gemaakt van een stuk van die bolvormige gaatjesplaat. Dus echt “recycling” ten top. Dat geldt trouwens ook voor de knop van de versnellingspook-knop; die is gemaakt van een stuk openhaardhout.

amiKaal voorkantDe Amikaal heeft een 650 cc tweecilinder boxermotor. De prestaties van deze motor zijn iets opgevoerd door een “snelle” nokkenas, grotere compressie en “geflowde” in- en uitlaatpoorten. Er is een lichter vliegwiel gemonteerd voor een snellere acceleratie. De maximum snelheid is onbekend, maar zal zeker “voldoende” kunnen worden genoemd.
De Amikaal is een bijzondere verschijning op de weg en zal een zeldzaamheid blijven, want er is helaas nog geen bouwpakket van te koop.