Versnellingsbak revisiedag 1 februari 2015.

Op zondag 1 februari 2015 was wederom een versnellingsbak revisiedag door de 2CV kitcarclub georganiseerd. Het reviseren van de 2CV versnellingsbakken wordt verdeeld over twee dagen.

De eerste dag wordt de versnellingsbak uit elkaar gehaald onder toezicht van onze specialist Michel Evers. Uit elkaar halen is het eenvoudigste gedeelte, maar er moet wel een juiste volgorde aangehouden worden. Daarnaast zijn er een aantal onderdelen die ‘linkse’ draad hebben. Wakker blijven dus, het moet wel allemaal heel uit elkaar.

Daarna worden de onderdelen die uit de versnellingsbak komen worden beoordeeld. Goede onderdelen gaan mee naar huis en moeten gereinigd worden. Onderdelen die kapot of niet helemaal goed meer zijn worden besteld en zullen over zes weken aanwezig zijn op de tweede revisiedag.

Het in elkaar zetten van de versnellingsbak is uiteraard moeilijker. De volgorde waarop dit gebeurt is zeer belangrijk. Ook zijn er een aantal zaken die je in het ‘standaard’ Olieslager boek over de 2CV niet terug vindt. Onder toeziend oog van Michel Evers wordt dit allemaal tot een goed einde gebracht. Ook het opnieuw afstellen van het differentieel moet uiterst nauwkeurig gebeuren als dit nodig is. De nauwkeurigheid komt op vijfhonderdste milimeter.

Aan het einde van de dag worden de in elkaar gezette versnellingsbakken getest en gaat iedereen met een ’top’ versnellingsbak weer naar huis.

Michel, namens alle sleutelaars bedankt!