2CVkitcarclub jubileum kampeer weekend

Wanneer:
24 juni 2016 – 26 juni 2016 hele dag
2016-06-24T00:00:00+02:00
2016-06-27T00:00:00+02:00
Waar:
Camping Het Lierderholt
Spoekweg 49
7361 TM Beekbergen
Nederland
Kosten:
€11,00 per nacht en per object (tent, caravan of camper) Zie tekst
Contact:
Joop Obbink
0575-451725

Binnenkort is het zover, van vrijdag 24 juni tot en met zondag 26 juni vieren wij ons 25 jarig bestaan. Het wordt een memorabel weekend, dat je als lid wel MOET meemaken!

In de nieuwsbrief van 24-12-2015 hebben wij de eerste informatie gestuurd over het Lustrumweekend en de camping. In de laatste Kitcarcontact staat op bladzijde 15 informatie over het Lustrumweekend met het programma en een beschrijving van de zaterdag rit.

Deze nieuwsbrief is bedoeld om je nader te informeren over de activiteiten tijdens het weekend.

Aanmelden:

Natuurlijk wil je dit evenement niet missen, meld je aan via evenementen@2cvkitcarclub.nl dan kan de Lustrumcommissie ook voor jou het weekend goed voorbereiden.

Kamperen

We verblijven op camping: Het Lierderholt, Spoekweg 49, 7361 TM Beekbergen. Tel.: (055) 506 14 58.

Bij aankomst melden de deelnemers zich bij de receptie en betalen de verblijfskosten. Tevens de borg van €25,- voor een Lierderholt-card. De Lierderholtcard kan gebruikt worden voor de slagboom, de douches en de afvalcontainer. De borg ontvangt men bij vertrek weer terug, nadat de  Lierderholt-card is ingeleverd.

De kosten voor het kamperen bedragen voor ons €11,00 per nacht en per object (tent, caravan of camper). Het tarief is exclusief geldende overheidsheffing van €1,25 (prijspeil 2015) per persoon per overnachting maar inclusief het gebruik van elektra en douches.

Het programma van het weekend:

Vrijdag 24 juni

  • Aankomst van de deelnemers. Inschrijven bij de campingreceptie. Van het welkomstcomité ontvang je het welkomst pakket, met daarbij de routebeschrijving van de vrijdagrit. Daarna word je begeleid naar een plek om de tent of camper neer te zetten. In verband met een grote opkomst vragen we ieder om bij het inrichten van de eigen plek, maar ook gedurende het gehele weekend, rekening te houden met anderen.
  • Vrijdagmiddag: De eerste rit. Deze rit is een tourrit over en door het oost en noordelijk gedeelte van de Veluwe, waarbij je vele karakteristieke plekjes zal passeren. Je kan deze rit gaan rijden op een tijdstip naar eigen keuze. De rit duurt ongeveer 2 uur.
  • Vrijdagavond:  Inloopavond vanaf 20.30 uur, in onze eigen clubtent. Gezellig bijpraten met een hapje en een drankje, inclusief een optreden van onze eigen entertainers.

 Zaterdag 25 juni

  • Zaterdagmorgen: Vroege Vogel rit, duur 1,5 uur. Als je vertrekt tussen 07.00 en 08.00 uur heb je na aankomstop de camping nog tijd om te ontbijten.
  • Om 10.00 uur is de Tentbijeenkomst. Daarna vervolg zaterdagrit, dit is een langere rit, inclusief proeven van bekwaamheid en voertuigbeheersing. Onderweg is er een fotomoment van iedere equipe!
  • Zaterdagavond: Gezamenlijk BBQ, aangeboden door de club, vanaf 19.30 uur. Drankjes zijn voor eigen rekening.
  • Om 21.00 uur Start de Feestavond, die duurt tot 00.30 uur. We hebben een mooi programma met ook professionele muzikanten.

Zondag 26 juni

  • Zondagmorgen: 10.00 uur Tentbijeenkomst, prijswinnaar foto wedstrijd wordt bekend gemaakt.
  • De rit van Zondag, na de tentbijeenkomst, is een korte tour die je langs  het Loo laat rijden met vele knusse wegen. Ter afsluiting een stop voor koffie op vliegveld Teuge.
  • Zondagmiddag: Tijd om op te breken en afscheid te nemen.Een enkeling zal nog een nachtje blijven.

Beschrijving van de ritten

In de laatste Kitcarcontact, op blz. 15, hebben wij al een tipje van de sluier opgelicht en is de zaterdagrit uitgebreid beschreven. Hieronder vinden jullie de aanvullende beschrijving bij de ritten op vrijdag en op zondag.

Wetens(w) aardigheden in en om Apeldoorn en de Veluwe

De camping, waar we dit weekend verblijven, ligt op een erg mooie plek. Als je goed om je heen kijkt, zie je dat het terrein en de omgeving een beetje glooiend van aard is. Dat is een natuurlijke rimpeling in het landschap die je rondom Beekbergen  overal ziet. Vanuit deze plek  gaan we Apeldoorn en de omgeving verkennen. Het wordt een kleine ontdekkingsreis over een stukje oost – en noordelijk gedeelte van de Veluwe. Niet alleen natuur maar ook kennis maken met een stukje historie. Noem het maar nostalgie. Ook goed!

Zodra we de camping verlaten hebben krijgen we een passage van het Apeldoorns-Dieren kanaal. Wat velen onder ons niet weten is dat het water in dit kanaal niet uit de rivier de IJssel komt. Het water in de rivier ligt immers véél lager dan het water in het kanaal. Daarom wordt het op meerdere plaatsen gevuld met zuiver grondwater uit de vele bronnen die de Veluwe rijk is. Naast het gebruik voor het vullen van het kanaal werden deze bronnen ook gebruikt voor de aandrijving van watermolens. Meestal een graanmolen of papiermolen. Eén van deze nog werkende watermolens passeren we in de route. Dat is de Wenumse Watermolen.

De VSM, afkorting van “Veluwsche Stoomtrein Maatschappij” mag zeker niet in het rijtje ontbreken van “bijzonderheden”. Wij komen in de buurt van deze attractie en willen hier niet ongemerkt aan voorbij gaan. Deze maatschappij bestaat geheel uit vrijwilligers en houden de oude technieken, vooral stoomtechniek, in stand. Het is een club van harde werkers die in de 40 jaar van hun bestaan een werkelijk mooie toeristische attractie hebben gerealiseerd. Je kunt ook treinen laten rijden op bestelling voor speciale gelegenheden. Zelfs met voertuigen die een uitstraling hebben van de “Oriënt Expres” . Alles natuurlijk tegen betaling van de kosten. Een excursie aan de remise in het plaatsje Lieren is aan te bevelen.

In het agrarisch gebied rondom Apeldoorn vinden we nog oudheden die mooi staan te pronken in het landschap. Gelukkig maar. Neem bijvoorbeeld de geheel gerestaureerde windmolen (graanmolen) van de fam. Vorderman. Hier rijden we op de route voorbij en het is zeker de moeite waard dit prachtig stukje nostalgie op de foto te zetten. In dit gedeelte van Apeldoorn stonden vroeger 3 windmolens te pronken. Dit is de enige nog werkende windmolen in dit gebied.

Apeldoorn heeft de laatste jaren vooral extra bekendheid gekregen door reclame te maken voor “Stad in het groen”. En dat mag ook gezegd worden. Om een voorbeeld te noemen voor een prachtig gedeelte is het park “Berg en Bos”. Daar kun je naar hartenlust genieten van het samenspel van natuur en de mens. En als het niet genoeg is kun je een bezoek brengen aan de “Apenheul” of “Paleis Het Loo”.

De lustrumcommissie wenst u Héééél Véééél plezier.